Maysun Solar Balkon Zonnestations Winnen aan Populariteit in Europa: Innovatieve Oplossingen Leiden de Weg

· Maysun zonnepaneel bedrijfsnieuws,Over fotovoltaïsche

Het concept van balkon zonnestations trok in 2013 voor het eerst de aandacht in Europa, met Duitsland als koploper in de promotie. Sindsdien heeft dit idee zich snel over het continent verspreid en is vooral populair geworden in landen zoals Oostenrijk, Zwitserland en Nederland. Alleen al in de eerste helft van 2024 heeft Duitsland ongeveer 220.000 nieuwe systemen geïnstalleerd, met een totale capaciteit van 200 MW.

Balkon zonnestations zijn ideaal voor stedelijke bewoners met beperkte ruimte, zoals appartementbewoners en huurders, en kunnen gemakkelijk worden geïnstalleerd op balkons, terrassen of platte daken. Onze systemen zijn ontworpen om plug-and-play te zijn, waardoor de installatie eenvoudig is. In tegenstelling tot de gangbare één-op-twee omvormeroplossingen op de markt, zijn de balkon zonnestations van Maysun voorzien van een hoogwaardige configuratie met een multifunctionele micro-omvormer per paneel. Dit ontwerp verbetert niet alleen de technische prestaties, maar incorporeert ook een lichtgewicht ontwerpfilosofie. Ten eerste minimaliseert deze configuratie de impact van een enkele omvormeruitval op het gehele systeem, waardoor de systeembetrouwbaarheid wordt verbeterd. Bovendien vereenvoudigt het de reparatie- en vervangingsprocedure na een storing, waardoor elk paneel op zijn optimale maximum power point tracking (MPPT) blijft werken voor de beste energieopwekkingsrendement. Verder helpt het lichtgewicht ontwerp van de micro-omvormers om het totale systeemgewicht te verminderen en de installatie-flexibiliteit te verbeteren.

Daarentegen heeft de één-op-twee micro-omvormerconfiguratie bepaalde beperkingen. In deze opstelling kan een storing van een micro-omvormer de energieopwekkingscapaciteit van twee panelen beïnvloeden, aangezien de MPPT-functie van de micro-omvormer is gebaseerd op het gemiddelde vermogenspunt van twee panelen. Dit betekent dat zelfs een enkele storing van een micro-omvormer kan leiden tot verminderde efficiëntie voor beide panelen. Bovendien benut het één-op-twee ontwerp niet volledig de voordelen van een lichtgewicht ontwerp.

Het Maysun Balkon Zonnestation 2.0 pakket bevat alle componenten die nodig zijn voor een complete installatie:

  • 2 X Maysun 410W Venusun S / Venusun Zonnepanelen (Geïntegreerd met MOS bypass-schakelaar)
  • 2 X Hoymiles HMS-400-1A Micro Omvormers
  • 1 Set Zonne-wisselstroom (AC) Kabel Accessoires (5m kabel, afdichting, stekker, T-type connectoren)
  • 2 Sets Installatie Accessoires
  • Dataoverdrachtseenheid (optioneel)

Deze uitgebreide componenten zorgen ervoor dat gebruikers de installatie efficiënt en eenvoudig kunnen voltooien, waardoor een soepele gebruikerservaring wordt geboden.

Balkonzonnecentrale

Balkon zonnestations bieden huurders en huiseigenaren een betaalbare en gemakkelijke manier om elektriciteitsrekeningen te verlagen en tegelijkertijd de overgang naar hernieuwbare energie te ondersteunen. De markt voor balkon zonnestations zal naar verwachting de komende jaren aanzienlijk uitbreiden. Vooruitgang in zonne-energietechnologie en dalende kosten maken deze systemen toegankelijker en aantrekkelijker voor een breder publiek.

Sinds 2008 is Maysun Solar toegewijd aan het produceren van hoogwaardige fotovoltaïsche modules. Maysun Solar biedt een verscheidenheid aan TOPCon-, IBC- en HJT-zonnepanelen, evenals balkon zonnestations. Deze zonnepanelen hebben uitstekende prestaties en een stijlvol ontwerp, waardoor ze naadloos integreren met elk gebouw. Maysun Solar heeft met succes kantoren en magazijnen gevestigd in vele Europese landen en heeft langdurige samenwerkingsverbanden met uitstekende installateurs! Neem gerust contact met ons op voor de nieuwste module-offertes of voor fotovoltaïsche vragen. Wij helpen u graag verder.

Je zou ook graag: